Održan koncert pijanistkinje Ane Vukazić u Kraljevskom pozorištu


Koncert prof. Ane Vukazić, pijanistkinje iz Bara održan je sinoć (24.05.2021.) u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”.

Cetinjskoj publici predstavila se kompozicijama: Papillons – opus br. 2, Roberta Šumana, Presto adolorato – Magdalenin plač, Dejana Krdžića, Vojni marš, Princa Mirka Petrovića i Fantazija na temu Još ne sviće rujna zora, Aleksandra Basaraba.

Ana Vukazić nastupila je sinoć u Kraljevskom pozorištu ponovo nakon četiri godine, dok je u okviru programa prikazan njen spot za kompoziciju The Spruce, Jana Sibelijusa, kao i za kompoziciju Bečke varijacije 91B (Wiener Variation 91B), savremenog njemačkog kompozitora Aleksandra Vinera, u produkciji Baletske škole “Princeza Ksenija”, u kojem učestvuje sa crnogorskim muzičarima i moskovskim baletskim umjetnicima.

Ana Vukazić nakon studija aktivno koncertira kao solista, klavirski saradnik i član kamernih sastava. Održala je veliki broj solističkih koncerata u zemlji i inostranstvu, od kojih se posebno izdvaja nastup u Čikagu 2017. godine.

U njenoj radnoj biografiji je i decenijski rad profesorice klavira i korepeticije u muzičkoj školi “Petar II Petrović Njegoš” u Baru. Kao pedagog  sa svojim učenicima osvojila je preko 70 nagrada na raznim pijanističkim takmičenjima u  Crnoj Gori, Srbiji, Italiji i Francuskoj.

Foto: Vladimir Martinović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 − three =