Održan Proljećni koncert Crnogorskog narodnog pozorišta


U Crnogorskom narodnom pozorištu održan je Proljećni koncert “Amor and Furor” na kome su nastupili slavna operska pjevačica Marina Viotti i pijanista Todd Camburn.

Publika je uživala u poznatim melodijama kamernih i operskih arija, djela kompozitora: Erik Satie, Christoph Willibald Gluck, George Frideric Handel, Georges Bizet, Jacques Offenbach, Benjamin Britten, Franz Schubert, William Bolcom, Gioachino Rossini…

Zvijezda Milanske skale Marina Viottije poznata po  koncertnim izvodjenjima i originalnim i jedinstvenim recitalima, u šta se sinoć i uvjerila podgorička publika. Nesvakidašnji nastup dua koji nastupa zajedno širom svijeta ispraćen je ovacijama i dugim aplauzom.

Marina Viotti je nakon koncerta kazala da je nastup bio veoma emotivan i da bi voljela da se vrati u Crnu Goru. “Smatrala sam je važno da za prvi nastup u Crnoj Gori pružimo publici nešto u čemu će se svako prepoznati. Zato su na repertoaru bile ljubavne pjesme, od onih koje govore o vječnoj ljubavi, do onih koje govore o ljubavi koja je istovremeno i mržnja. Otud “Amor and Furor” – ljubav i bijes.” Ona je dodala da je reakcija publika bila mnogo bolja nego što je očekivala. “Nismo bili sigurni šta da očekujemo, međutim već na samom početku koncerta osjetila sam da nas publika razumije i lako je došlo do spontane razmjene među nama u kojoj sam uživala.” – zaključila je Viotti.

Pijanista Todd Cambert je izjavio da je prijatno iznenađen reakcijom publike. “Uvijek mi je zanimljivo kako će publika reagovati na naš program, koji je malo drugačiji od uobičajenog. Zaista nisam očekivao ovako toplu dobrodošlicu. Reakcija publike je učinila svoje i Marina i ja smo osjetili slobodu da improvizujemo mimo planiranog programa, na obostrano zadovoljstvo.” – kazao je Cambert nakon nastupa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − thirteen =