Održana press konferencija povodom predstave “Bladi Mun” u Narodnom pozorištu SarajevoPredstava “Bladi Mun” po tekstu i u režiji Ane Đorđević će biti izvedena večeras u 19.30 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo. Gostovanje Crnogorskog narodnog pozorišta je uzvratna posjeta nakon što je ansambl Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, još na početku umjetničke sezone, s predstavom „Protekcija“ u režiji Kokana Mladenovića gostovao u Podgorici. Tim povodom danas je u Narodnom pozorištu Sarajevo održana konferencija za novinare na kojoj su govorili direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Dino Mustafić, PR Crnogorskog narodnog pozorišta Zorana Kralj i autorka predstave“Bladi Mun” Ana Đorđević.

Direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Dino Mustafić kazao je da Narodno pozorište Sarajevo i Crnogorsko narodno pozorište imaju izuzetnu umjetničku saradnju i najavio koprodukciju ove dvije teatarske kuće. “Već smo vodili te razgovore u Podgorici, kada smo gostovali u CNP-u sa predstavom “Protekcija” i sasvim je izvjesno da ćemo pokušati da u periodu koji slijedi produbimo saradnju u vidu zajedničkog projekta.”

Saradnja s Crnogorskim narodnim pozorištem bila je i povod da se istakne izuzetno uspješna sezona u pogledu ostvarenih gostovanja ali i rekordnog broja festivala na kojima će Narodnog pozorište Sarajevo uzeti učešće do kraja umjetničke sezone. “Gostovanja su naša prilika za estetsku konfrontaciju, prilika da vidimo kako druga publika reaguje na naš rad, a za domaću publiku radosti mogućnost da se na institucionalnom nivou povežemo sa drugim kućama koje imaju iste djelatnosti.” – objasnio je Mustafić.

PR Crnogorskog narodnog pozorišta Zorana Kralj je podsjetila na dugu i postojanu saradnju: “CNP je već u poslije ratnom periodu, trudeći se da uspostavi pokidane ljudske i teatarske veze, započeo sa gostovanjima regionalnih teatara a Narodno pozorište Sarajevo  je  bilo među prvima, i ta saradnja i dalje traje, na obostrano zadovoljstvo naše dvije kuće, intenzitetom koji zavisi od drugih okolnosti. Ponosni smo što smo prvi regionalni teatar koji je postao dio proslave jubileja stogodišnjice postojanja Narodnog pozorišta Sarajevo.” – zaključila je Kralj.

Rediteljka Ana Đorđević ističe kako je srećna jer je baš sa ovom predstavom u posjeti Sarajevu. „Smatram da je to važno i za samu predstavu, a i za mene – kako profesionalno tako i privatno! U predstavu imam puno povjerenje i ubijeđena sam da će korespondirati s publikom. Jedva čekam da večeras budem u gledalištu i osjetim energiju sarajevske publike! Rad na predstavi „Bladi mun“ je jedan od najljepših procesa koje sam imala u karijeri i rezultirala je važnom predstavom jer otvara nezaobilazna pitanja za savremenog čovjeka jer se tiču intime najprisnijih odnosa. A upravo ti odnosi, odnosi na mikroplanu, čine makroplan.“ – kazala je Đođević na konferenciji za medije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three + 16 =