Održana promocija knjige “Ovoga niđe nema”

 

Održana promocija knjige

„Ovoga niđe nema“

-Akademija duha i duhovitosti-

 

Na Cetinju je u subotu (12.11.2011) održana promocija trećeg dopunjenog izdanja knjige „Ovoga niđe nema“, autora Veska S. Pejovića.

Promocija svojevrsne antologije cetinjskog humora održana je u kongresnoj dvorani hotela „Grand“, čiji je kapacitet bio mali kako bi se u njoj našli svi koji su željeli da prisustvuju jednom od događaja upriličenom u sklopu proslave Dana Prijestonice Cetinje.

Dvorana kongresnog centra bila je ispunjena do posljednjeg mjesta

 

Događaj je, pozdravnim govorom, otvorio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

– “Slobodno se može reći da je ova knjiga, zapravo, odraz duha našeg grada kroz epohe. Kroz decenije koje su, sebi svojstvenim humorom, između ostalih, obilježili upravo mnogi akteri brižljivo satkanih i koncipiranih priča objedinjenih u knjizi Veska Pejovića, istinskog zaljubljenika u naš grad. Uostalom, samo takav čovjek i može biti tvorac jednog ovakvog djela” – istakao je gradonačelnik.

 
Promocija je predstavljala kombinaciju dramskog i muzičkog programa.

 

 

U sklopu dramskog dijela, koji se sastojao od četiri dvadeseto- minutna bloka, studenti Fakulteta dramskih umjetnosti Ana Vučković, Gordana Mićunović, Aleksandar Gavranić, Petar Novaković, Miloš Pejović i Momčilo Otašević , po scenariju Veska Pejovića i uz veoma uspjelu režiju Milutina Dake Darića, priredili su prikaze niz duhovitih priča iz knjige “Ovoga niđe nema“.

 U muzičkom dijelu večeri, koji se odvijao  između dramskih blokova, nastupile su  tri  šarmantne Cetinjanke, studentkinje specijalističkih studija cetinjske Muzičke akademije – Dijana Lompar (flauta), Ljubica Tomašević  (violina) i Tijana Kovačević (harmonika), a nakon završetka  zvaničnog dijela programa, zasvirali su i zapjevali Lola Milošević  i njegovi prijatelji, kojima su se pridružili brojni ljubitelji njihovog romantičnog muzičkog repertoara.

Bilo je to veče puno šarma i posebne energije, u kojemu je na najljepši način promovisana terapeutska vrijednost  cetinjskog humora, koji zrači sa svake stranice knjige OVOGA NIĐE NEMA.

                                                                     Veljko RAJKOVIĆ