Ogromno interesovanje za audiciju za KIC POP HOR

 

 

Nezapamćeno interesovanje Podgoričana vladalo je sinoć za audiciju u KIC POP HOR. Od 16 sati do malo iza ponoći više od 100 prijavljenih kandidata, od srednjoškolskog uzrasta do penzionerske dobi, strpljivo i po malo euforično je čekalo da pokaže svoje vokalno umijeće pred dirigentom hora profesorom Sašom Barjaktarovićem.

 

 

Među prijavljenima dominirale su dame, a na audiciju je došlo i desetak muških kandidata raznih profesija. Bilo je tu i učiteljica, profesora, stomatologa, ljekara, inžinjera, pravnika, ekonomista, psihologa, administrativnih radnika, a  prema riječima dirigenta Barjaktarovića većina je imala malu tremu ili bila uzbuđena ali željna da pjeva i postane dio hora. „Mnogi su se zahvaljivali što su uopšte dobili priliku da dođu na audiciju“, dodaje dirigent i naglašava da je bilo i onih koji su se malo smijali tokom ispitivanja melodijskog sluha, intoniranja tonova sa klavira, provjere ritma i interpretacije pjesme. Za sve njih to je bilo jedno novo, lijepo iskustvo.“ zaključuje Barjaktarović.

Kako saznajemo kuriozitet je bio da je među prijavljenim kandidatima bila i jedna starija gospođa koja je sa sobom ponijela svesku sa riječima svih pjesama koje je hor izvodio do sada. Među kandidatkinjama bile su i djevojke iz Kotora i Nikšiča, koje su na studijama u Podgorici.

Na naše pitanje o kompozicijama koje su pjevane na sinoćnjoj audiciji Barjaktarović kaže da su se smjenjivale numere domaćeg pop zvuka: ”Perpera”, Aleksandre Radović, Olivera Dragojevića, Nine Badrić… Uglavnom su pjevane balade, po koja rok pjesma nešto bržeg ritma. Bilo je i par džez numera ali i jedna operska arija! Pjevalo se i na našem jeziku, ali i na engleskom i španskom.

Simpatično je bilo što su pojedini kandidati birali i pjesme sa horskog repertoara, u želji da se što više približe KIC POP HORU i da prođu audiciju, kako smo saznali. Rezultati audicije biće poznati početkom sljedeće sedmice kada će kandidati biti obaviješteni o rezultatima, a oni koji su prošli audiciju biti pozvani na prve probe. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 + eleven =