Operska diva Erika Mikloša i KotorArt  summertime


Svjetski poznata operska pjevačica, Erika Mikloša nastupila je sinoć na Pjaci od kina,  izvodeći svoje omiljene pjesme na svoj, prepoznatljiv način. Od orkestriranih tanga Astora Pjacole, preko popularne arije Karmen, Žorža Bizea, i drugih numera iz najpoznatijih opereta i opera, do šansone Edit Pjaf, brojna publika je  imala priliku da uživa u raznovrsnosti muzičkih stilova i žanrova.

Nastupila je sa Kvartetom Eskualo koji čine četiri izvandredna muzičara: kontrabasista Đerđ Pota, harmonikaš Žolt Deli, violinista Erne Kalaj i gitarista Rezső Kutik. Ansambl je osnovan prije dvadeset godina kako bi prezentovao i čuvao od zaborava umjetnost Astora Pjacole, svirajući širom svijeta popularne komade iz muzičke literature u sopstvenoj orkestraciji. Ansambl upotpunjuje pijanista Mikloš Harazdy, predavač na Muzičkoj akademiji Franc List u Budimpešti, inače stalni korepetitor i muzički trener Erike Mikloše.

U okviru  KotorArt u gostima, isti umjetnici će nastupiti večeras 8. avgusta u Luštici Bay sa početkom u 21 sat.

Partneri koncerata  su Luštica Bay i Ambasada Mađarske.

Zbog razvoja epidemiološke situacije, na događajima Međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike počev od 11. avgusta, planirano je prisustvo zainteresovane publike isključivo uz prethodnu prijavu.

Prijave za prvi kontigent raspoloživih mjesta su moguće od utorka, 2. avgusta, na e-mail adresu protokol@kotorart.me sa imenom i prezimenom gosta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two + 12 =