Opština kotor prva potpisala ugovor sa manifestacijom “Crna Gora u ritmu Evrope”

 

Kotor 2

 
 

Danas je u Opštini Kotor potpisan ugovor o donaciji između opštine koju zastupa njen predsjednik dr Aleksandar Stjepčević, i manifestacije “Crna Gora u ritmu Evrope” koju zastupa njen direktor David Makević. Ovim ugovorom omogućeno je djeci sa područja Opštine Kotor da bez troškova učestvuju na ovoj manifestaciji. Opština Kotor je prva od 23 koja je potpisala ovaj ugovor. 

 

sporazum-2

 

“Uvijek me raduje kad možemo najosjetljivijim žiteljima našeg grada ponuditi novi vid zabave i edukacije. Ubijeđen sam da će najtalentovanija djeca sa područja opštine Kotor na najbolji moguću način predstaviti naš grad na takmičenju pod nazivom “Crna Gora u ritmu Evrope”. Isto tako, ubijeđen sam da ćemo svi uživati gledajući ovako produkcijski zahtjevan događaj, za koji bih rekao da predstavlja dječiju, crnogorsku evrovizijsku zabavu”, istakao je predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčevićm, prilikom potpisivanja ugovora.

“Crna Gora u ritmu Evrope” je diplomatska  dječija manifestacija u Crnoj Gori ovoga tipa  podržana od strane Ambasadora Evrope i Evropske Unije koji su: Švedska, Belgija, Kipar, Portugal, Finska, Norveška, Grčka, Italija, Hrvatska, Španija, Turska, Austrija, Holandija, Danska, Madjarska, Slovenija i druge. Podrška se ogleda u njihovim posjetama gradovima i opštinama a koje organizuje “Crna Gora  u ritmu Evrope”, a iz kojih posjeta se ostvaruju  bratimljenja i poslovne aktivnosti medju gradovima i opštinama  Crne Gore i Evrope.

Manifestacija “Crna Gora u ritmu Evrope” je osmišljena u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, Bijelom knjigom EU o mladima. Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Crnoj Gori, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja.

“Raduje me što će kotorska djeca učestvovati u ovom projektu, jer će imati priliku da se upoznaju sa različitim kulturama, da čuju različite jezike, usavršavaju svoje umjetničke vještine, razvijaju timski duh, i da ruše sve barijere pred sobom”, dodao je predsjednik Stjepčević.

 

sporazum-1

 

Djeca opština Crne Gore se pripremaju da učestvuju i predstave svoju opštinu kao i zemlju Evrope koja im bude dodijeljena od strane organizacije  ,,Crna Gora u ritmu Evrope” na finalnom tv prenosu svih gradova a uz direktan televizijski prenos sa nacionalnom pokrivenošću. Ove godine finalno takmicenje ,,Crna gora u ritmu Evrope” održaće se u Podgorici. Djeca koja budu predstavljala svoju opštinu predstaviće se  na stranom jeziku tj. na jeziku Ambasade koja će biti dodijeljena od strane organizacije ,,Crna Gora u ritmu Evrope”. Djeca se predstavljaju u pjesmi i modernom plesu, a djeca Kotora će predstavljati državu Finsku.

“Posebno zadovoljstvo mi predstavlja to što će djeca sa područja opštine Kotor imati priliku da javno izvode pjesmu na finskom jeziku, s obzirom na to da je to jezik nekarakterističan za naše podneblje, te će na ovaj način moći da se upoznaju ne samo sa jezikom, već i sa kulturom, tradicijom i običajima finskog naroda”, kazao je predsjednik Opštine Kotor, dr Aleksandar Stjepčević.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 + four =