Orkestar mladih Zapadnog Balkana – Koncert Muzika nade


Orkestar mladih Zapadnog Balkana (Western Balkan Youth Orchestra) održaće koncert Muzika nade, 28. jula sa početkom u 21 sat u Bogorodičinoj crkvi na Prčanju. Kao orkestar udružene energije mladih, osnovan je 2019. godine kao platforma za saradnju mladih muzičara šest zemalja regiona, uključujući i Crnu Goru. Umjetnički direktor, pijanista i dirigent Desar Sulejmani, sa ovim sastavom izvešće djela Griga, Druge, Tansmana i Šostakoviča.

Obezbjeđen je besplatan prevoz solarnim brodom sa kotorske Rive do Prčanja i nazad, za ograničen broj ljudi.

Prijava za zainteresovane, do popunjavanja mjesta, je na e-mail adresu protokol@kotorart.me sa imenom I prezimenom putnika.

Polazak broda “Elettra” iz Kotora je u 20h u dijelu Rive preko puta kotorskog Markata, a povratak po završetku programa, oko 22.30h.

Medjunarodmi festival KotorArt ovog ljeta  se održava u periodu od 1. jula do 14. avgusta, sa bogatim i raznovrsnim programom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, uz podršku Evropske unije, Fonda za Zapadni Balkan, Fondacije za otvoreno društvo, brojnih ambasada u Crnoj Gori i drugih značajnih partnera i sponzora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen + 11 =