Osmo izdanje City Groove festivala

Osmo izdanje City Groove festivala biće održano od 2. do 4. jula u Podgorici.

Zucchero, jedan od najvećih svjetskih izvođača, nastupiće u neđelju 2.jula. Podgorica i Crna Gora će opet biti dio svjetske muzičke mape.

U poneđeljak,  3.jula, nastupiće Parni Valjak, najbolji svirački sastav sa ovih prostora. Ovoga puta će nam se predstaviti sa novim pjevačem i novom energijom Igora Drvenkara, koji je široj publici odavno poznat kao najbolji vokal kultne emisije HRT-a, A strane.

Pravilo festivala je da svaku festivalsku noć otvaraju domaći sastavi, tako da će ove godine predstaviti Kukavice, Milky Wave, Prizma…

Ove godine festival će imati dvije bine City- koja je smještena na otvorenim terenima Bemax arene, dok će Goove bina biti u Kolektoru.

Već godinama City Groove stvara dinamičnu i energičnu atmosferu koja privlači ljubitelje elektronske muzike i mladu publiku, pa će i ove godine posljednje veče biti upriličeno za one koji vole elektronski zvuk. Na Goove bini u Kolektoru nastupiće  DJ Lehar, kojem je ovo prvi nastup u Crnoj Goro,  kao i domaći producenti Buba i Lerr b2b.

Od osnivanja 2015. godine festival City Groove je postao jedan od najvažnijih muzičkih događaja u Crnoj Gori. Usmjeren je na promociju elektronske, rok, alternativne, ali i moderne muzike. Festival City Groove, po ugledu na festivale u zemljama zapadne Evrope, rađen je po najvišim evropskim standardima kad je u pitanju muzička produkcija, pa će tako biti i ove godine.

Već prve godine festival je okupio oko 20.000 ljudi i poznate izvođače sa prostora bivše Jugoslavije, a narednim izdanjima bio je mjesto susreta regionalnih i svjetskih imena kao što su: Simple Minds, Morcheeba, Bob Sinclar, Fedde Le Grand,Dubioza kolektiv, Antoine Clamaran, Gibonni, Dario Nunez, Cubeguys, Stereo MC, Shiller, Gabriela Ćilmi, Kosheen.

Ulaznice su u prodaji, komplet za prvo i drugo veče ukupno košta 20 eura, dok pojedinačno za prvo se ulaznice mogu kupiti po cijeni od 15, a za drugo 10 eura. Treće veče na Goove bini ulaz je besplatan.

Ulaznice se mogu kupiti u Munchen pabovima  u City Kvartu, Njegoševoj i na Stari Aerodrom, ili putem linka https://fixr.co/…/zucchero-parni-valjak-city-groove...  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × four =