„Otapanje“ reditelja Ivana Salatića nagrađen na Torino Film Lab-u


Filmski projekat „Otapanje vladara“ / „Melting of the Ruler“ crnogorskog reditelja Ivana Salatića, u produkciji Meander Filma, dobio je Post-Production Award na upravo završenom TorinoFeatureLab 2020 u okviru Torino Film Lab programa.

 Novi filmski projekat Ivana Salatića se našao u selekciji od 10 projekata iz cijelog svijeta. Feature Film Lab je prestižna radionica posvećena prvom i drugom dugometražnom filmu koji se nalaze u naprednoj fazi razvoja projekta. 

„Otapanje vladara” je drugi Salatićev dugometražni igrani film koji je trenutno u fazi finansiranja. Projekat je prethodno dobio podršku na konkursku Filmskog centra Crne Gore u kategoriji za razvoj projekta.

Salatićev novi projekat je inspirisan crnogorskim brdima koja su, u 19. vijeku, iako okružena Turcima, bila jedina slobodna teritorija na Balkanu. „Otapanje vladara“ je film o ovom i drugim mediteranskim prostorima, o „plemenitom divljaku“ i njegovom odnosu sa zapadnim svijetom. Producenti projekta su Jelena Angelovski Dušan Kasalica.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


ten − 8 =