Otvaranje Podgoričke knjižare 3


U srijedu, 08. marta u 11:00 časova gradonačelnik Glavnog grada Podgorice, dr Ivan Vuković, otvoriće Podgoričku knjižaru 3 koja se nalazi na Trgu Nikole Kovačevića 5.

Nakon svečanog otvaranja Knjižare, učiteljica Maja Petričević sa učenicima V1 odjeljenja OŠ „Pavle Rovinski“, čitaće odlomke iz knjige „Velika tvornica riječi“. Interaktivno čitanje knjige ukazaće na značaj i snagu riječi.

Otvaranje Podgoričke knjižare, najvažniji je segment rada Biblioteke. Dana 19. oktobra 2022. godine u Ulici slobode otvorena je Podgorička knjižara. Nakon utisaka naših sugrađana a i činjenice da smo otvaranjem knjižare dobili još jedan kulturni kutak u gradu, smatrali smo obavezom da otvorimo još jedan objekat u drugom dijelu grada, pa je početkom ove godine uslijedilo otvaranje Podgoričke knjižare 2 u Ulici serdara Jola Piletića.

Podsticaj za otvaranje treće knjižare namijenje đeci, između ostaloga, jeste i rad prethodne dvije knjižare, ali prije svega taj podsticaj je potekao iz brojnih programa koje je Biblioteka organizovala protekle dvije godine a koji su bili namijenjeni đeci i mladima i koji su bili veoma pośećeni. Dakle, jedna ovakva knjižara potrebna je gradu, potrebna je roditeljima, potrebna je najmlađima.

Namjera Podgoričke knjižare 3 – knjižare za đecu je da sadržajima pridobije mlade čitaoce, da ih oblikuje i usmjeri na svijet mašte, fantastike, kroz odabranu literature ali i radionice koje će se odvijati upravo u knjižari.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen + 13 =