Otvoren 5. Internacionalni sajam knjiga u Podgorici


U utorak, 01. oktobra 2019. godine, svečano je otvoren 5. Internacionalni sajam knjiga u Podgorici. Sajam je organizovao Sekretarijat za kulturu i sport Podgorice, uz pomoć Ministarstva kulture i Ministarstva prosvjete, a ove godine i Bemax Arene.


Državni sekretar Ministarstva prosvjete Aleksandar Mitrović, prvi se obratio pośetiocima na otvaranju Sajma knjiga i naglasio da je ovo najvažnija kulturna manifestacija koju organizuje glavni grad. Više u video zapisu.


Ministar kulture Aleksandar Bogdanović je između ostalog naglasio da se ovogodišnji sajam održava u godini kad se obilježava 500 godina od štamparskih početaka Božidara Vukovića Podgoričanina i da to svakako obavezuje na podizanje kvaliteta svih formi štamparske i izdavačke djelatnosti. Više u video zapisu.


Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković je otvorio sajam i naglasio da je ovo najbolje organizovan sajam, sa najvećim brojem učesnika, u najboljem ambijentu, što je uostalom jasan signal da Crna Gora želi biti dio savremenog svijeta. Više u video zapisu.


Na ovogodišnjem Sajmu prisutno je 60 izdavača, a u programima će učestvovati 90 autora. Sajam je u znaku obilježavanja značajnih datuma crnogorske kulturne baštine, istorije crnogorskog štamparstva.

POŚETIOCI NA OTVARANJU SAJMA KNJIGA

Sajam se održava u Bemax Areni i konačno je ova kulturna manifestacija dobila adekvatan prostor, odnosno baš onakav kakav knjiga i zaslužuje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × four =