Otvoren Paviljon Crne Gore na 59. Venecijanskom bijenalu umjetnosti


U četvrtak, 21. aprila 2022. godine otvoren je Paviljon Crne Gore na 59. Venecijanskom bijenalu umjetnosti.

Na svečanom otvaranju govorili su: Jelena Božović, poslovna direktorica Centra savremene umjetnosti Crne Gore i komesarka Paviljona Crne Gore na 59. Venecijanskom bijenalu umjetnosti, Natalija Vujošević, kuratorka Paviljona Crne Gore na 59. Venecijanskom bijenalu umjetnosti i Andrija Radulović, generalni direktor Direktorata za podsticanje i razvoj kulturno-umjetničkog stavaralaštva u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Crnu Goru na 59. Internacionalnoj izložbi umjetnosti u Veneciji predstavljaju umjetnici Dante Buu, Lidija Delić, Ivan Šuković, Darko Vučković i Jelena Tomašević, te djela iz kolekcije umjetnosti nesvrstanih zemalja Zuzane Čalupove, Renea Portokarera, nepoznatog autora iz Iraka, kao i video zapis o skulpturi umjetnika Bernarda Matemere.

Pokrovitelj učešća Crne Gore na 59.  Venecijanskom bijenalu je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore, u organizaciji i produkciji Centra savremene umjetnosti Crne Gore uz partnerstvo sa AirMontenegrom i Aerodromima Crne Gore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 + thirteen =