Peđa Radošević gost tribine “Podgoričke priče“

Tribina “Podgoričke priče“ nastavlja u oktobru da predstavlja Podgoričane koji su ostavili trag kako u zemlji, tako i šire. Naš gost je Peđa Radošević, proslavljeni crnogorski bokser.

Boksom je počeo da se bavi 2000. godine u BK “Podgorica”. U samom startu skrenuo je pažnju stručnjaka. Kao početnik je već osvojio Trofej najboljeg boksera na turniru “Bronco cup” u Stokholmu, što mu je i prvi trofej u karijeri. Kao amater je za reprezentaciju odradio 127 mečeva u kojima je postigao 108 pobjeda. U tom periodu osvojio je veliki broj turnira, a među najznačajnijim su: Turnir omladinskih nada u Mostaru i Zlatna rukavica u Novom Sadu. Tri puta je uzastopno bio prvak države. Poslije odluke da se posveti profesionalnom boksu, te nakon deset pobjeda dobija šansu da se bori za prvaka svijeta u WBC federaciji do 23 godine, te u uzbudljivom meču u Banja Luci pobjeđuje gruzijskog nokautera Lavana Shonia i postaje šampion svijeta prvi iz nezavisne Crne Gore, pa te 2006.godine biva proglašen i za najboljeg sportistu u našoj zemlji. Takođe, 2018. dobiće isto to priznanje, za zasluženo osvajanje titule prvaka Evrope u WBO federaciji. Između ostalog, Peđa Radošević je bio 2022. godine prvak Balkana; 2011. postao je osvajač internacionalnog pojasa šampiona u WBC verziji; 2012. osvajač IBF internacionalnog šampiona svijeta; 2015. godine postaje šampion Evrope u WBO verziji; a 2022. šampion svijeta u WBU verziji.

Tribina će biti održana u utorak, 24.oktobra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 20 sati, a moderator programa je novinar Vanja Kovačević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × one =