Peti dan 31. Kotorskog festival pozorišta za djecu


Zanimljiva pozorišna igra, nova saznanja, ples, muzika i mladalačko umijeće obilježili su peti dan 31. Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

U Kulturnom centru ”Nikola Đurković” odigrana je predstava Kada je sve bilo zeleno, Teatra ”Ključ” iz Izraela, koja priča o dječaku i drvetu, o djetinjstvu i mladosti, o zelenim poljima koja su izgubljena u sivom betonu i o jednoj zelenoj trunčici nade.

U okviru književnog programa, na Pjaci od kina upriličeno je veče razgovora o knjigama Kotorske legendice, Kotorske pričice o nasljeđu i Korak po korak muzej u izdanju Opštinske javne ustanove ”Muzeji” Kotor, pod nazivom Stare priče za novo doba.

Na Trgu od oružja mali plesači Studija za balet i ples ”Mala sirena” iz Kotora, pokazali su koliko su vješti u pokretu kroz splet koreografija upakovanih u performans pod nazivom Svi na ples.

Mladi, talentovani ljudi iz Grupe entuzijasta 3B iz Kotora, na Ljetnjoj pozornici, oživjeli su neke stare uspomene, u nekima probudili i osjećaj nostalgije, izvodeći pozorišni komad Jugostalgija.

Danas nastavljamo festivalski program.

U Kulturnom centru ‘’Nikola Đurković’’ u 20 h članovi Neamera pozorišta, izvodeći predstavu Gospodin i gospođa Kraft – priča o papirnim maskama, naučiće nas šta je to kraft papir i koji je njegov put formiranja i oblikovanja.

Plesni studio ”Infinity”, Kotor u 21 h na Trgu od oružja izvešće plesni performans pod nazivom Veče sa Infinitijem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen − 4 =