Piknik na Macanskoj poljani uz džez i klasiku 


Džez kvartet Schime i kamerni orkestar Muzikon iz Beograda nastupiće u sklopu glavnog programa Wild Beauty Art festivala programom Music fusion picnic, na Macanskoj poljani, u subotu, 23.jula u 18h.

Muzikon & Schime projekat karakteriše izvođenje žanrovske varijacije klasične muzike u fuziji sa džezom. Prisutni će imati priliku da čuju autorske kompozicije džez sastava Schime, u aranžmanu za džez kvartet i gudački orkestar kompozitora Luke Ignjatovića i Save Miletića, dok aranžmane za gudački orkestar potpisuju Vladimir Nikolov i Ana Krstajić.

Ovi sjajni umjetnici do sada su nastupali sa svjetski priznatim instrumentalistima, a poznati su i po nastupima na alternativnim lokacijama, kao i neobaveznim svirkama za sugrađane, tako da je lokacija za nastup na WBA festivalu – Macanska poljana, jedna od novih umjetničkih avantura, koje će podijeliti sa mještanima i turistima.

Ideja je da se publika opusti u divljoj prirodi na način koji odgovara svakom pojedincu, te iz organizacije festivala pozivaju zainteresovanu publiku da ponese sa sobom potrebne rekvizite (jastuke, ćebad, stolice ili ležaljke na rasklapanje), za pravi piknik uz vrhunsku umjetnost.

Takođe, pozivaju se i svi planinari i planinarski klubovi, turistički vodiči i agencije da svoje rute u subotu osvježe nesvakidašnjim doživljajem, piknikom uz klasiku i džez, što će ovu turističku tačku učiniti tog dana svijetom.

Kao glas koji obavještava mještane i turiste da je Wild Beauty Art festival u toku, program WBA 1465 donosi nam mini koncerte talentovanih mladih muzičara na različitim lokacijama Crnog jezera i Žabljaka.

Pokrovitelj festivala je Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, Generalni sponzor ONE Crna Gora, dok su partneri Opština Žabljak, TO Žabljak, restoran Crno jezero i Nacionalni parkovi Crne Gore.

 Ulaz na sve programe je slobodan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 + 17 =