Plaža Pecka kao pozornica za predstavu MediteranoPlaža Pecka na poluostrvu Luštica biće scena za predstavu Mediterano, pozorišni rimejk  istoimenog italijanskog filma, koji će biti odigran premijerno u srijedu, 24. jula, potom u četvrtak i petak, 25. i 26. jula u Luštici Bay, u okviru međunarodnog pozorišnog festivala Purgatorije. Predstava će početi u 21:30 časova a organizator, Centar za kulturu Tivat je obezbijedio prevoz iz Tivta, sa stare autobuske stanice u 20:30 sati.

Jedinstveni ambijent prirodne plaže Pecka, koja se nalazi u zahvatu projekta Luštica Bay biće pretvoren u scenografiju za pozorišno izvođenje po motivima filma Mediterano zbog čega će tokom tri dana održavanja pristup plaži ograničen nakon 18.30 časova. Glumačke probe i pripreme scenografije su već u toku.

“Mediterano, kao pozorišni komad nudi vrhunski slalom na koji slobodno pristajemo, ne očekujući da ćemo vrtoglavo dodirnuti smijeh i plač, a kroz obične slike koje svojom jednostavnošću i razoružavajućim humorom brišu opasnost od pretencioznog i napornog. Miris Mediterana i energija mora, suptilna erotska atmosfera začinjena zdravim humorom (bez cinizma ) ljepota razvijanja prijateljstva i bliskosti u gotovo antičkom okruženju, ali u savremenim okolnostima,… pruža nam harmoničnu kompoziciju koja od prve do posljednje scene slavi život i čovjeka…”, ocijenio je Erol Kadić, koji potpisuje režiju predstave.

Na jednom nivou, kroz niz poetičnih, komičnih i simboličnih scena, junaci se kroz situacije okrivaju i doživljavaju lične promjene, a na drugom, gledalac biva lukavo uvučen u relaksirajuću mediteransku atmosferu u kojoj lako i bez pritiska, naizgled samoinicijativno promišlja smisao života i postojanja, da bi na kraju, s osmjehom na licu i sam doživio katarzu.

Uloge tumače: Mladen Nelević, Feđa Stojanović, Tanja Bošković, Omar Bajramspahić, Nenad Ćirić, Andrea Mugoša,  Goran Slavić, Stevan Radusinović, Slaviša Grubiša i Emir Ćatović.

Režiju i izbor muzike predstave potpisuje Erol Kadić, dramatizaciju Dunja Petorivć. 

Foto: Centar za kulturu Tivat