Pobjednici 16. Međunarodnog festivala klapa Perast, klape “Stentorija” i “Pinguentum”

 

 

 

U kategoriji muških klapa, po ocjeni stručnog žirija, pobjednik je klapa „Pinguentum“ iz Buzeta, druga nagrada pripala je klapi „Filip Dević“ iz Splita a treća klapi „Jacera“ iz Šibenika

 

Perast, 2. jul 2017.

 

Dodjelom nagrada u subotu, na centralnom peraškom trgu – pjaci, ispred crkve Svetog Nikole, završen je 16. Međunarodni festival klapa Persat.

U kategoriji muških klapa, po ocjeni stručnog žirija, pobjednik je klapa „Pinguentum“ iz Buzeta, druga nagrada pripala je klapi „Filip Dević“ iz Splita a treća klapi „Jacera“ iz Šibenika.

 

 

Nagrada publike u kategoriji, muških klapa pripala je klapi „Assa Voce“ iz Podgorice sa pjesmom “Pod odrinom”.

Prva nagrada u kategoriji „Nova klapska pjesma“ pripala je autoru Krešimiru Magdiću za kompoziciju „Gospa od Škrpjela“ u izvedbi klape „Skontradura“ iz Dubrovnika.

Za najbolju debitantsku klapu proglašena je klapa „Bura“ iz Mostara, a priznanje za najbolju crnogorsku klapu pripalo je klapi ”Assa Voce” iz Podgorice.

Nagrada za najbolji aranžman u kategoriji „Nova klapska pjesma“ pripala je Dušku Tambači za kompoziciju „Merjane, Merjane“ u izvođenju klape Valdibora iz Rovinja.

 

 

Prva nagrada za najbolje stihove pripala je pjesmi “Pod odrinom” čije stihove je napisala Mila Moškov, u izvedbi Assa Voce iz Podgorice.

Stručni žiri je radio u sastavu Mojmir Čačija, Sara Dodig, Mirela Šćasni, Mario Katavić, Zlata Marjanović, Marina Dulović, Vojislava Beba Milić i Jasminko Šetka. Žiri u kategoriji „Nova klapska pjesma“ je radio u sastavu Jakša Fiamengo predsjednik, Ante Mekinić,Vjera Baničević, Tina Braić-Ugrinić, Obrad Pavlović.

Prve takmičarske večeri  u kategoriji ženske klape prvo mjesto po ocjeni žirija pripalo je klapi Stentorija iz Daruvara, drugo klapi Štorija iz Kaštel Kambelovca a treće Ankori iz Podstrane.

 

 

Po ocjeni publike najbolja je bila klapa Skontradura iz Dubrovnika.

Tokom dva  festivalska dana u Muzeju grada Perasta predstavljen je peti broj festivalskog časopisa „Lirica”,  čije ovogodišnje teme su „Priče o moru“,  koje govore o značenju i povjesti klapske pjesme.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 − thirteen =