Počasni gost u Beču – Kastelova poezija na međunarodnom Festivalu Beč u proljeće


Na poziv Hrvatske zajednice umjetnika u Austriji, crnogorski pjesnik Boris Jovanović Kastel biće gost Festivala Beč u proljeće koji će se održati od 19. do 21. aprila u prostorijama Schlumberger Kellerwelten. U više umjetničkih sesija i čitanja, zajedno sa ostalim autorima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Austrije,  Kastel će predstaviti svoj mediteranski poetski opus pred brojnom publikom i predstavnicima diplomatskog kora.

Organizator ovog, trećeg  po redu, Festivala je Hrvatska zajednica umjetnika u Austriji (HZUA) na čijem je čelu pjesnikinja Ana Vrcić Oršolić. Ona je istakla: ”Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da i ove godine možemo ugostiti veliki broj pjesnika, njih 25 iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Crne Gore i Austrije.

“Ove godine festival će se održati od 19-21. 04. 2024 u prostorijama vinskih podruma “Schlumberger Kellerwelten”, te u prostorijama Akademske zajednice u Beču. Naša udruga postoji od 2017. godine, a ovaj pjesnički festival održava se treću godinu zaredom i uvijek oduševi interes, kako pjesnika, tako i publike. Na samom Festivalu održaće se nekoliko promocija knjiga, te čitati pjesme na različitim lokacijama u gradu gdje će pjesnici kroz ugodnu šetnju imati prilike upoznati centar Beča. Sam program biće propraćen glazbenim dijelom, pa će tako ove godine gosti imati prilike uživati u izvedbama džez i klasične glazbe. Svakog festivala imamo počasnog gosta a ove godine to je književnik Boris Jovanović Kastel iz Crne Gore. Iznimno nas veseli inozenma suradnja, koja okuplja ljude iz raznih zemalja, koje veže ljubav prema poeziji.”

“Kako je moja pjesnička i životna sudbina Mediteran, sa svojim civilizacijskim kovitlacima u meni, raduje me što se po ko zna koji put pokazalo i na ovom Festivalu da je Mediteran najpoliglotskije more od svih jer njegova poetika prevazilazi sopstvene granice u geografskom smislu šireći ih u beskraj a svaka poezija je posljednja barikada odbrane od prolaznog”, istakao je Boris Kastel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen − ten =