Počela realizacija projekta “Duga tradicija pomorskih nauka”


“Duga tradicija pomorskih nauka” – Miroslav Vukičević i Slaven Staničić održali predavanja o Bokeljskoj mornarici

Muzej grada Perasta započeo je sa realizacijom projekta “Duga tradicija pomorskih nauka“, koji OJU “Muzeji” Kotor sprovodi u saradnji sa Srednjom pomorskom školom iz Kotora.

U amfiteatru Srednje pomorske škole, učenici trećeg razreda juče su imali priliku da prate izlaganja članova Bokeljske mornarice Kotor, mr Miroslava Vukičevića i Slavena Staničića. Predavanja su bila vrlo vješto koncipirana, te su pored informacija o Bokeljskoj mornarici Kotor, kao najstarijoj pomorskoj organizaciji na svijetu, prisutni mogli da čuju o istorijatu pomorstva u Boki Kotorskoj.

Kako su predavači i iskusni pomorci, a i pedagozi, mr Vukičević, saradnik u nastavi na Fakultetu za pomorstvo Kotor, a Staničić, instruktor u Azalea trening centru u Bijeloj, podijelili su dio svojih iskustava plovidbe, te na taj način, proizveli i kvalitetnu interakciju sa prisutnim srednjoškolcima.

Sljedeća sesija, pod nazivom “Značaj pomorstva i trgovine, kao i uvažene ličnosti iz pomenute sfere“, planirana je za srijedu, 20. oktobar.

Projekat je podržala Balkanska mreža muzeja, čiji je član OJU “Muzeji” Kotor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × four =