Počinje upis u Školu folklora KIC-a „Budo Tomović“


Škola folklora najstarijeg podgoričkog folklornog ansambla KIC-a “Budo Tomović”, koji ove godine obilježava 75 godina uspješnog trajanja, tradicionalno u septembru počinje sa radom. To je prilika da kroz igru, pjesmu i druženje zainteresovani sugrađani, od najmlađe do najstarije generacije, savladaju korake i koreografije najpoznatijih tradicionalnih folklornih igara Crne Gore i regiona.

            Škola folklora KIC-a biće organizovana za više kategorija: đecu, pionire, omladince, starije početnike – rekreativce i veterane. Školom će rukovoditi Emin Đečević, koreograf, a stručni saradnici sa licencama Udruženja folklornih ansambala Crne Gore biće: Oleg Cmiljanić, Biljana Pićurić, Evald Krnić i Jovana Bakić. Mjesečna članarina iznosi 15 eura.

             Škola će početi sa radom u poneđeljak, 20. septembra, a upis svih kategorija traje do kraja mjeseca. Zainteresovani se mogu prijaviti za Školu folklora ili dobiti više podataka na broj: 664 235 i 069 924 314 ili putem e-mail: kicbudotomovic@gmail.com

              Podśetimo, svih prethodnih godina i decenija, poznata i po kvalitetu prepoznatljiva Škola folklora KIC-a je u kontinuitetu okupljala i omogućavala brojnim ljubiteljima folklora svih generacija da uz stručnu pomoć stiču i usavršavaju svoja znanja. Mnoge od njih je čak podstakla da se u zavisnosti od talenta i želje za učenjem i napredovanjem folklorom intezivno bave.

              Napominjemo na kraju da će KIC u oktobru, organizovati i popularni šesti, jednomjesečni kurs Crnogorskog ora za odrasle, koji će biti besplatan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 4 =