Podgorica – Đečija predstava „Niko se nije naučen rodio“


U organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, u subotu 12. marta, u 12 časova, u Ulici II crnogorskog bataljona (dvorište zgrade Zetagradnje) u Zagoriču, biće izvedena predstava “Niko se nije naučen rodio”, u produkciji malog ateljea “Arlekin”.

Predstava “Niko se nije naučen rodio”, kao i svaka prethodna u produkciji “Arlekina”, pripada tzv. primijenjenom pozorištu. Teme koje se obrađuju kroz scenski jezik dio su nastavnog plana i programa u školama, ili su dio opšte kulture. Osim na klasičan način, kroz predavanje u učionici, tim umjetničkog ateljea “Arlekin” trudi se da putem pozorišnog, scenskog jezika djeci približi ono što im se plasira u školi kao lekcija, ili je pak od suštinskog značaja za njihovo odrastanje.

Predstava “Niko se nije naučen rodio” propituje prekomjerno i potencijalno opasno korišćenje telefona i društvenih mreža, te agresiju koju može da proizvede igranje video igara; korišćenjem tuđica u svakodnevnom govoru uslovljenim dječijom željom da budu prihvaćeni u društvu; pitanjem bontona kao i važnosti lične higijene i higijene prostora u kome borave, te na kraju odnosom prema životnoj sredini.

Tekst i režiju potpisuje Žana Gardašević Bulatović, scenografiju i kostime Nela Darmanović Mahmutović i Dragana Koprivica, muziku Veselin Frenki Bogićević, a tekstove songova napisao je Dejan Đonović.

U predstavi igraju Una Lučić i Vukan Pejović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × three =