Podgorica ima darovite retoričare


Škola retorike KIC-a “Budo Tomović” koju je od 2015. godine uspješno vodio prof.dr Radovan Radonjić završena je sinoć svečanom dodjelom diploma 10. generaciji polaznika.

Publika je bila u prilici da čuje govore: Ane Kovač, Maje Banović, Luke Banovića, Andrije Banovića, Mine Međedović, Zorice Vučinić, Milene Šćepanović, Vuka Vučerakovića i Tijane Lopičić, kojima su pokazali uspješnu primjenu stečenog govorničkog znanja i vještina.

Sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, Ana Medigović zahvalila je profesoru Radonjiću na spremnosti da svoje dragocjeno znanje i iskustvo dijeli sa novim generacijama i u izazovnom vremenu pandemije. Ona je ujedno čestitala mladim retoričarima na uspješno završenom kursu, poželjevši im da stečeno znanje iskoriste za dalje napredovanje i usavršavanje, u profesijama za koje se opredijele. 

U svom vrlo emotivnom obraćanju, prof. dr Radovan Radonjić pohvalio je darovitost, posvećenost i potencijal svih dosadašnjih polaznika, ističući značaj institucionalne podrške koju su, resorni Sekretarijat i KIC “Budo Tomović”, pružili ovoj školi, prepoznavši važnost lijepog govora, razvoja oratorskih i retoričkih sposobnosti, pogotovo kod mladih ljudi kojima ove vještine donose brojne benefite.   

Podsjetimo, KIC-ovu Školu retorike, koju je veoma uspješno kroz 10 generacija vodio prof. dr Radovana Radonjića, pohađalo je (besplatno) više od 250 polaznika, a retoričke vještine savladavali su: studenti i srednjoškolci, ali i prosvjetni radnici, ljekari, pravnici, menadžeri, kao i drugi koje profesionalna orijentacija ili intelektualna znatiželja upućuje na govornu komunikaciju kao sredstvo rada i dokazivanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 1 =