Podgorica – Interaktivni zabavno-edukativni program za đecu “Crvenkapa i vuk u zemlji čuda”


Interaktivni zabavno-edukativni program za đecu “Crvenkapa i vuk u zemlji čuda”, koji je trebalo da bude upriličen danas (21. april) u 18 časova, odgađa se zbog lošeg vremena. 

U organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, u četvrtak 21. aprila, u 18 časova, u City kvartu (Plato između Studentske ulice, Ulice Pera Šoća i Cetinjskog puta), biće izveden interaktivni zabavno-edukativni program za đecu “Crvenkapa i vuk u zemlji čuda”.

Program čine igre bez granica u kojima učestvuju dobro poznati likovi iz bajke o Crvenkapi, odnosno Crvenkapa i Vuk.

Crvenkapi i Vuku dosadilo je da budu uvijek zajedno u istoj bajci i da ih svi znaju kao naivnu djevojčicu i zlog i opasnog vuka. Zato su pisali udruženju za autorska prava pisaca da dobiju malo slobode, da izađu iz dobro poznate priče i da učestvuju u novim bajkama. Da bi ispunili svoj cilj, moraju da učestvuju u igrama bez granica. Potrebno je da pokažu svoje talente, vještine i znanja i  dobiju šansu da budu dio nove bajke. 

Igre bez granica u kojima učestvuju, podrazumijevaju muzičke, plesne i pjevačke zadatke; kviz znanja, igre spretnosti i kreativnosti. Za održavanje igara potrebna im je pomoć đece (publike), tako da će đeca koja budu prisustvovala programu istovremeno biti i učesnici.

Cilj je da se đeca edukuju, zabave, ali i ohrabre na putu da slobodno istražuju i otkrivaju svoje mogućnosti. Takođe, cilj je i da se roditeljima sugerišu modeli igara za kreativno vrijeme s đecom, a posebno da se ohrabre da kao odrasli izbjegavaju rutine, ograničenja, predrasude, te da se ponovo zaigraju i osjete kao đeca.

Autori i učesnici interaktivnog zabavno-edukativnog programa “Crvenkapa i vuk u zemlji čuda” su: Branka Femić Šćekić, Marija Đurić, Pavle Bogojević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 + 13 =