Podgorica – Izložba “Pobunjena Venera”


Nakon “Kratkog kursa ukidanja patrijarhata” organizovanog u sklopu Programa za kulturu Centra za ženska prava, u Perjaničkom domu, u četvrtak, 20. oktobra u 19 časova, biće otvorena izložba koju čine radovi nastali na radionici.

Radionicu su vodile Tanja Markuš, likovna umjetnica i koordinatorka Programa za kulturu “Centra za ženska prava” i Svetlana Dragojević, likovna umjetnica i predavačica na Fakultetu za dizajn i multimedije Univerziteta Donja Gorica. Tokom radionica, polaznici su imali priliku da realizuju umjetničke radove koji tematizuju borbu za prava žena i rodnu ravnopravnost, u različitim likovnim tehnikama.

Iz Centra za ženska prava, po završetku radionice su istakli sljedeće:

“Sintezom umjetnosti i aktivizma, mladi umjetnici su u kratkom roku stvorili djela koja, svojim estetskim i etičkim kvalitetima podstiču na razmišljanje o različitim aspektima rodne neravnopravnosti i stoje kao primjer djelovanja protiv diskriminišućih praksi i stereotipa.”

Na izložbi učestvuju: Sanja Abramović, Milena Blagojević, Ksenija Borozan, Indrit Citaku, Muhamed Gorani, Jovan Ivković, Ana Kočović, Arina Krugovaia, Tijana Mijović, Dušan Mihajlov, Emina Nimanbegović, Anđela Perković, Gordana Vojinović, Nina Vučković, Irena Vukčević, Nikolina Vukčević i Andrijana Stantić.

Publika će moći pogledati izložbu do 28. oktobra.

Projekat je finansijski podržala Fondacija “Kvinna Till Kvinna”. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × 3 =