Podgorica – Kolektivna izložba udruženja “Slikarski uranak”


Kolektivna izložba udruženja „Slikarski uranak“ biće otvorena u petak, 2.decembra, u izložbenom holu Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“, u 19 sati.

Postavku čine slike rađene različitim slikarskim tehnikama (uljem, akrilikom, pastelom, kombinovanom tehnikom), crtačkim tehnikama (ugljen na papiru), skulpture itd.

Izložbu će otvoriti akademik Radomir M. Radović i moći će da se pogleda do 11.decembra.

„…Za osam godina djelovanja „Slikarski uranak“ je okupio 182 člana (slikara, pjesnika, naučna radnika, estradna umjetnika i javna radnika), a brojni učesnici povremeno se uključuju da rade ili prate rad. Radeći na mnogim lokalitetima Podgorice i Crne Gore zabilježene su rijetkosti visokih vrijednosti o kojima se malo zna. Gradine, manastiri, riznice, džamije, katedrale, izvori, jezera, planinska oka, morske lagune, klisure, planinski vrhovi, pašnjaci, katuni s polunomadskim stočarenjem, drveće, ljekovito bilje i mnoga druga znamenja našla su se na platnima, u stihovima i knjigama članova „Slikarskog uranka“. „Slikarski uranak“ iz Podgorice i izdavačka kuća „Press ekspress“ iz Beograda, s osjećanjem ljubavi i odgovornosti prema obilju bogatstva koje valja na pravi način valorizovati, priredili su knjigu „Crna Gora u očima umjetnika“, s uvjerenjem da će njome pobuditi interes znalaca i krvnih srodnika prirode da u blagu Crne Gore ispitaju i sagledaju svekolike mogućnosti…“ profesor Miloš T. Uskoković

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


six + 3 =