Podgorica – „Kultura u kvartu“ predstojećeg vikenda u Parku Đorđa Balaševića


Program Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica “Kultura u kvartu” predstojećeg vikenda biće organizovan u parku Đorđa Balaševića.

U subotu 16. aprila, u 12 časova, biće izvedena predstava za đecu “(Ne) pričaj mi bajke”, u koprodukciji Dramskog studija “Prazan prostor”, Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju i Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Predstava je kolažnog tipa s elementima “storytelling” tehnike, lutkarstva, teatra sjenki i video formata. Autori ostvarenja su glumci Jelena Laban, Jelena Šestović, Pavle Prelević i Stevan Vuković, pod mentorstvom Petra Pejakovića.

Kao predložak predstave poslužile su im tri bajke H.K. Andersena i jedna narodna bajka: “Djevojčica sa šibicama”, “Kako je vjetar promijenio nazive firmi na radnjama”, “Postojani olovni vojnik” i “U cara Trojana kozje uši”.

Saradnik na dramaturgiji predstave “(Ne) pričaj mi bajke” bio je Ilija Gajević, a producentkinja Marija Backović. Za video-rad bio je zadužen Andrija Rašović, za umjetnički koncept Milana Matejić, a za dizajn Danka Dačević.

U neđelju 17. aprila, u 14 časova, nastupiće gitarski trio “Fatal”, u sastavu Marko Prentić, Petar Dobričanin, i Dražen Joković, profesori gitare u Muzičkoj školi “Vasa Pavić” u Podgorici. Njihove popularne nastupe karakteriše atraktivnost i energičnost.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × 2 =