Podgorica – Performans „Od danas do sjutra“ umjetnice Adrijane Gvozdenović


SEKRETARIJAT ZA KULTURU I SPORT GLAVNOG GRADA PODGORICA – Performans „Od danas do sjutra“ umjetnice Adrijane Gvozdenović u okviru izložbe „Marginalije zajedničkog“

U poneđeljak 28. marta, u Kuslevovoj kući, u 19 časova, umjetnica Adrijana Gvozdenović predstaviće trenutna zapažanja i saznanja o tome “Ko je Adrian Lister?” u performansu “Od danas do sjutra” u okviru izložbe “Marginalije zajedničkog”.

Adrian Lister rođen je 2013. kao prevod njenog imena, sa ‘naših’ jezika na engleski (i svaki drugi strani jezik), koristeći Google Translator. Adrian Lister je pitanje, diskurs o konstrukciji identiteta i uslovima za umjetničko djelovanje.  

U prostoru izložbe postavljena je instalacija koja priziva prošla pitanja o Adrianu Listeru. “Ko je Adrian Lister?” je do sada prezentovan kroz performans i umjetničke publikacije u tri prilike, sa drugačijim podnaslovima: “Fear and fantasy as conditions for artistic activity“ u Rodčenkovom “Radničkom klubu”, postavljenom u Umjetničkom muzeju Lihtenštajna (2015), “Умjетник Работник Рoботник” u kuhinji umjetničkog udruženja Bains Connective u Briselu (2015) i “I know I rock but I am not made of stone” u umjetničkoj rezidenciji Ministarstva kulture Luksemburga (2017). 

Izložba “Marginalije zajedničkog”, biće otvorena do 1. aprila, svakog dana od 12 do 20 časova, osim neđelje i poneđeljka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × two =