Podgorica – Poetski program „Umjetnost od riječi“


Povodom Dana kulture Bošnjaka u Podgorici će 29. aprila 2024. u Multimedijalnoj sali KIC-a Budo Tomović sa početkom u 19 časova održati Poetski program „Umjetnost od riječi”.

Na večeri će svoje stihove govoriti istaknuti prozni pisci i pjesnici. Kemal Musić, savremeni prozni pisac čija su djela često isprepletena s temama identiteta i kulture, poznat je po svom dubokom i introspektivnom pristupu u pisanju. Njegova proza odražava složenost modernog društva i često postavlja pitanja o ljudskim vrijednostima i moralu. Edin Smajlović, pjesnik čije su pjesme poznate po snažnim emocionalnim nabojima i refleksivnim tonovima, često istražuje odnos pojedinca i društva. Enver Muratović svojim pjesmama budi osjećaj nostalgične tuge, koristeći prirodu i seoske motive za oslikavanje složenih ljudskih osjećanja. Selaman Ljačević je pjesnik koji u svojim djelima istražuje teme ljubavi i duhovnosti, često koristeći tradicionalne forme kako bi izrazio suvremene dileme.

Koordinatorka programa je Rebeka Čilović, dok će moderatorka biti Amra Tahirović. Program je podržan od Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjiskih prava i Bošnjačkog vijeća Crne Gore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


six − two =