Podgorica – Promocija duplog DVD izdanja “Nesalomljivi”


Promocija duplog DVD izdanja “Nesalomljivi” autora Miodraga Bola Boškovića biće organizovana u četvrtak, 28.novembra 2019. godine, u sali DODEST, u 20 sati.

                Na promociji govore: Radovan Radonjıć, Danilo Burzan, Pero Radovıć i autor.

                 Nakon šesnaest samostalnih realizovanih projekata nastalih u periodu od 1992. do 2019. godine, tri albuma i pet CD-a instrumentalno-ambijentalne muzike (“Noćna ruža prijestola od kamena”, “Gora Crnogoraca”, ”Lacus Labeatis”, “Profil“ i “Durmitor”), kao i dva kolektivna CD-a (“Okean” i “TOCG“), šest spotova (“Dobro jutro Crna Goro”, “Bregalnica 1913.  u  spomen  12.000  crnogorskih  boraca”, ”Platije”, ”Žabljak Crnojevića”, ”Montenegro blues” i “Titograd-Podgorica-povratak u budućnost”), zatim pet muzičko dokumentarnih filmova (“Prijesto od kamena”, ”Car junaka”, ”Muzičke razglednice Crne Gore”, “Lacus Labeatis “ i “Mirna luka za tvoju dušu“), preko desetak dokumentarnih filmova (“Montenegro the great heart of meditterian“, “Istorija crnogorskog sudstva“, “Istorija Ustavnog sudstva u Crnoj Gori”, “Ustavni sud u nezavisnoj Crnoj Gori”, ”Barice”, “Mirna luka za tvoju dušu”, “20. godina Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore” itd.), prvog DVD-a u Crnoj Gori “Pogledom i muzikom bez riječi“, realizacije i drugog duplog DVD ostvarenja “Muzičke razglednice Crne Gore – Nuovo“, realizovan je i dokumentarni serijal “NESALOMLJIVI” koji obuhvata 70. jednočasovnih epizoda! Četiri filmska projekta Miodraga Bola Boškovića, kao i jedno DVD izdanje, su Mišljenjem Ministarstva kulture (br. 03-1519/2 od 1.12.2013.godine) proglašena “od posebnog interesa za crnogorsku kulturu i umjetnost”. Sva muzička i filmska djela, čiji je Miodrag Bole Bošković kompletan autor, prezentovala su prirodne ljepote i istoriju Crne Gore širom svijeta već preko dvadeset godina. 

                 Serijal simboličnog naziva “NESALOMLJIVI” čine autentične priče odabranih sagovornika o ljudima i događajima, o prošlim vremenima, o nečemu čega više nema. Glavni akteri su svjedoci mnogih dešavanja, čuvari nezaborava, koji su sav svoj život prkosili vremenu koje je pokušavalo da ih slomi. To su originalne životne priče, koje su samo njihove, za čiju autentičnost garantuju oni kao takvi – “NESALOMLJIVI”.

               Kompletan pomenuti dio serijala „NESALOMLJIVI“ koji sadrži 70 epizoda, snimani su u vremenskom intervalu od 2011. do 2016.godine. Određeni broj sagovornika nažalost nije više među živima. Epizode su snimane kako u skoro svim crnogorskim gradovima, u zavisnosti od mjesta boravka sagovornika, (Titograd, Nikšić, Budva, Kolašin, Bijelo Polje, Danilovgrad, Bar, Cetinje itd.) tako i u Sarajevu, Beogradu, ali i Rimu, Londonu …

               Nedavno je realizovan i istoimeni dokumentarni film koji je zvanično objavljen na duplom DVD izdanju (Bole Bošković, DVD „NESALOMLJIVI“, CIP-Katalogizacija u publikaciji Nacionalne biblioteke Crne Gore COBISS.CG-ID 38879248). Film “NESALOMLJIVI” je svojevrsni presjek pojedinih detalja svih sagovornika serijala, grupisanih u desetak cjelina: Crna Gora, 13. jul i NOB,  Informbiro, TITO, AB revolucija, Raspad YU, 21. maj, SPC i CPC, Poruke itd.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 1 =