Podgorica: Promocija knjige „Janko Nikolovski – Po – etika života“


U organizaciji Društva crnogorskih novinara i časopisa Komuna u utorak, 29. novembra u 19 časova u Klubu umjetnika „Miris dunja“ u Podgorici održaće se promocija knjige velikog prijatelja Crne Gore, Janko Nikolovski (Po – etika života) koju su za štampu u izdanju Komune priredili mr Željko Rutović i dr Mirko Jakovljević.

Promocija je omaž – veče sjećanja posvećeno nedavno preminulom Janku Nikolovskom uglednom makedonskom novinaru, intelektualcu, publicisti, teoretičaru slobode izražavanja i zaštite ljudskih prava te unaprjeđenja kulture slobodnog pristupa informacijama.

Knjiga pored zapisa o Janku Nikolovskom od strane njegovih kolega i prijatelja iz regiona, sadrži autorske i naučne tekstove koje je Nikolovski u dužem periodu objavljivao u crnogorskim medijima i naučnim časopisima.

Knjiga je tematski posvećena medijskom, publicističkom i kulturološkom opusu Janka Nikolovskog, makedonskog novinara, publiciste, teoretičara slobode  medija  i  eksperta iz oblasti slobodnog pristupa informacija.

Knjiga izmedju eseja-zapisa o opusu Janka Nikolovskog sadrži i njegove kulturološko-politilološke eseje objavljene na portalima u CG u posljednjih par godina , kao i naučne radove iz oblasti slobode izražavanja. 

Janko Nikolovski pripadao je onoj vrsti intelektualnih imena koji je bezrezervno i do kraja afirmisao univerzalne vrijednosti slobode, etike i demokratije. Nikolovski je bio odan i vrli prijatelj Crne Gore što je vrlo često isticao prilikom gostovanja u Crnoj Gori.

Između ostalog Nikolovski je bio i programski direktor regionalne nagrade „Dialogos“ utemeljene u Crnoj Gori u povodu izbora najbolje knjige iz oblasti teorije i kulture medija autora zemalja Zapadnog Balkana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − 3 =