Podgorica – Promocija knjige “Kako (ni)je propao rokenrol u Srbiji uključujući i 100 najboljih srpskih albuma od raspada SFRJ”


Promocija knjige “Kako (ni)je propao rokenrol u Srbiji uključujući i 100 najboljih srpskih albuma od raspada SFRJ” autora Duška Antonića biće organizovana u srijedu, 23.novembra, u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“, od 19 sati.

O knjizi će uz autora govoriti radijski DJ i muzički kritičar Damir Murseljević i kolekcionar gramofonskih ploča Boris Burić.

Novinar i rok kritičar Duško Antonić je koautor čuvene knjige “YU100” kojom se među prvima usudio da posloži i rangira 100 najboljih albuma pop i rok muzike velike Jugoslavije. Kao prirodni nastavak te ideje, realizovao je novu knjigu koja tretira muzičku scenu u Srbiji od 1991. godine do danas.

Bura koju je izazvao prvom knjigom se još nije stišala, a Duško je ponovo uzburkao muzičku javnost, pokrenuo rok kritičare, okupio poznavaoce muzike, ukrstio njihova mišljenja i podario nam novu antologiju: “Kako nije propao rokenrol u Srbiji – 100 najboljih srpskih albuma od raspada SFRJ”.

Na poziv NVO Gramofonske ploče Crna Gora – Montenegro Records, Duško Antonić gostuje u Podgorici sa svojom novom knjigom.

Publika će u toku promocije biti u prilici da čuje sve važne detalje o rok sceni u Srbiji, kritički osvrt na period od 1990. do danas, kao i upoređenje sa ranijim periodom. Takođe, autor očekuje da će u interakciji sa publikom saznati više o crnogorskoj muzičkoj sceni.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × 5 =