Podgorica – Promocija knjige poezije Gordane Sarić


Nova knjiga poezije Gordane Sarić „Potraži me pjesma“ biće predstavljena u poneđeljak, 17.oktobra, u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“, od 19 sati.

Učesnici promocije uz autorku su književnik Dragiša Jovović, pjesnikinja Slavka Klikovac, književnica Milanka Aranitović Rakočević i pjesnik Goran Duks Popović. Veče će moderirati novinar Mijodrag Migo Đurović.

Gordana Sarić je pjesnikinja, prozni pisac, profesorica francuskog jezika, aktivna članica brojnih društava, organizatorka i voditeljka kulturnih manifestacija. Sredinom osamdaesetih godina objavila je prvu zbirku poezije. Napisala je i “Pjesmoslov” u kojem je svakom slovu posvetila pjesmu, a izučava se u redovnoj nastavi u Crnoj Gori, uz bukvar, u drugom razredu osnovne škole. Dobitnica je brojnih nagrada na teritoriji bivše Jugoslavije i svijetu, gdje joj je i objavljivana poezija. Jedna je od trenutno najaktivnijih domaćih pjesnikinja, koja uzima učešće na brojnim međunarodnih festivalim poezija. Volonterski se bavi organizovanjem priredbi, manifestacija, književnih večeri, koncerata.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − 16 =