Podgorica – Promocija knjige “Praktična metodika književnoga odgoja i obrazovanja” autora Jakova Sabljića


U poneđeljak, 27. juna na Platou ispred Biblioteke biće održana promocija knjige “Praktična metodika književnoga odgoja i obrazovanja” autora Jakova Sabljića.

Riječ je o knjizi koja obuhvata sve metodičke aspekte i sakuplja najsavremenije pozitivne prakse iz pomenute oblasti. Objavljena je u izdanju Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Cetinje i Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” Podgorica.

Prema riječima autora u uvodu knjige: “Moja je metodička misija pozitivna promjena u pristupu nastavi, učenicima, književnosti, čitanju, lektiri. Pritom pokazivanje primjera, opisivanje i predlaganje metoda za izgledn primjenu koncepcijski čine moj ‘nastavnozor’ – misaoni okvir u kojem je stvaralačkim grananjem rasla idejna koncepcija knjige čijim objavljivanjem svima koje interesira metodika želim ponuditi na dar mnoštvo metoda okupljenih na jednom mjestu”.

O knjizi će govoriti Sofija Kalezić, Novica Vujović, Ivana Rondović i Jakov Sabljić.

Jakov Sabljić rođen je u Osijeku 1980. godine. Doktorirao je 2010. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s temom Najnoviji hrvatski i crnogorski roman (tvor­be zbilje, granice i identiteta). Radi kao predavač na Filozofskome fakultetu u Osijeku na predmetima iz metodike nastave književnosti i metodologije naučnoga rada. Od 2004. godine intenzivno sarađuje u radu međunarodnoga projekta Kulture u doticaju: Stoljetni hrvatski i crnogorski književni identiteti. Autor je brojnih stručnih i naučnih publikacija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 + 9 =