Podgorica – Promocija knjige “Rasplitanje duge” (Antologija proznog stvaralaštva Bošnjakinja Crne Gore)


Knjiga “Rasplitanje duge” (Antologija proznog stvaralaštva Bošnjakinja Crne Gore) prof.dr Sofije Kalezić biće predstavljena u utorak, 31.januara, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 19 sati.

O knjizi će govoriti recenzentkinja mr Zora Jestrović, a veče će moderirati Stanka Stanojević.

            “…Posmatrano sa sinhrone i dijahrone tačke gledanja, knjiga poetičnog naslova “Rasplitanje duge (Antologija proznog stvaralaštva Bošnjakinja Crne Gore)”iskrenog naučnog i antologičarskog pregaoca dr Sofije Kalezić – uklapa se u veliku porodicu svjetske islamske književnosti, predstavljajući njen značajan prilog.

            Vođena kvalitativnom metodom odabiranja tekstova iz obimnog, žanrovski složenog stvaralaštva brojnih, i po mnogim odrednicama različitih autorki, dr Kalezić je sastavila antologiju utemeljenu na izvornim (individualnim) principima života bošnjačkog bića, ali i na onim koji se graniče s univerzalnim vrijednostima ljudskog života i ljudske riječi. Knjiga je prilog istini, najčešće zasnovanoj u stvarnosti, a potom proživljenoj i preživljenoj u najskrivenijim drhtajima ranjene, ali i ponosne ženske duše.” iz pogovora mr Zore Jestrović

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen − 5 =