Podgorica – Promocija knjige “Tara u mom stanu”


Knjiga priča “Tara u mom stanu” Miroja Vukovića biće promovisana u srijedu, 19.aprila, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 19 sati.

O knjizi će uz autora govoriti Siniša Jelušić, Jovanka Vukanović, Bogić Rakočević i Radojica Bošković. Fragmente iz knjige čitaće Milutin Grgur.

Knjiga “Tara u mom stanu” kroz 29 tekstova podijeljenih u dva poglavlja, donosi priče o stvarnom i duhovnom zavičaju autora.

“…Sažeto rečeno, i najtačnije određeno, ova knjiga Miroja Vukovića govori o trima za Taru vezanim temama: o i oko Tare rijeke, o i oko Tare romana, i o i oko Tare ilustrovane monografije. U predmetu knjige je stalno Tara kao osnovna tema, a ovo “oko” zapravo podrazumijeva ono što je u vezi sa Tarom, ono što Tara determiniše, ali i što Taru determiniše…” iz recenzije dr Miloša Kovačevića

Miroje Vuković je rođen 1946.godine u Pivi. Osnovnu školu je završio u Pivi, učiteljsku u Foči, a Filozofski fakultet u Sarajevu. Radio je kao prosvjetni radnik, a bio je i glavni i odgovorni urednik “Prosvjetnog rada”. Član je Udruženja književnika Crne Gore, kao i Udruženja književnika Srbije, te Udruženja novinara Crne Gore. Objavio je veći broj knjiga, kako zbirke pjesama i pripovjedaka, tako i romane, književnu kritiku, autobiografsku prozu i monografska izdanja o Tari. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four + 14 =