Podgorica – Promocija trojezične zbirke poezije „Pjesnička svitanja“


Promocija trojezične zbirke poezije „Pjesnička svitanja“ čiji autori su pjesnici i pjesnikinje iz Crne Gore biće održana u srijedu, 16.marta, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” u 19 sati.

             O zbirci će govoriti: direktorica KIC-a Snežana Burzan Vuksanović, književnik Veljko Veljković, pjesnikinja Edita Dautović i učesnici trojezične zbirke pjesama.

            “Poezijom manjina do mutikulturalnog bogatstva” naziv je projekta koji je finansijski podržan od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, a preko kojeg je iznjedrena trojezična zbirka poezije “Pjesnička svitanja”. Izdavač zbirke je Spirit Art Montenegro. U zbirci je uključeno preko 40 pjesnika i pjesnikinja iz Crne Gore, na crnogorsko-srpskom-hrvatskom-bosanskom, albanskom i turskom jeziku. Pisana riječ, satkana kroz stihove multikulturalnog stvaralaštva u Crnoj Gori je kvalitetno oruđe kulture svakog društva. To pokazuje i ova zbirka, u kojoj učestvuje preko 40 pjesnika i pjesnikinja iz Crne Gore. Autori i autorke pjesama dolaze iz svijeta odraslih i kroz stihove predstavljaju svoje doživljaje ljubavi, tradicije, zavičaja, porodice, prijateljstva, ali i svoja najdublja osjećanja poput nostalgije, tuge, kajanja…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × five =