Podgorica – Promocija “Turističke monografije Crna Gora – vodič kroz čudesno lijepu zemlju”


Promocija “Turističke monografije Crna Gora – vodič kroz čudesno lijepu zemlju” mr Triva Zolaka biće organizovana u srijedu, 22.marta, u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“, od 19 sati. 

O knjizi će govoriti mr Snežana Burzan Vuksanović i dr Miomir Maroš.

Turistička monografija Crna Gora je vodič kroz čudesno lijepu zemlju. Autor ove poučne publikacije je istraživač i publicista mr Trivo Zolak iz Bara, koji je davnih sedamdesetih godina radio kao istraživač u prvom crnogorskom Institutu za pomorstvo i turizam u Kotoru. Za sedam godina rada u ovoj naučnoj instituciji istraživač Zolak je posjetio sva mjesta u Crnoj Gori i prepješačio gotovo sve planine, upoznajući tako sve turističke vrijednost naše prelijepe zemlje.

Ovo četvrto dopunjeno izdanje su izdali NIŠP „Pegaz“ iz Bijelog Polja i NU „Moć znanja“ iz Bara. Monografija je obima 365 stranica, sa 100 kolor fotografija, i izgleda vrlo atraktivno.

U ovoj zanimljivoj turističkoj publikaciji predstavljene su najznačajnije prirodne, etnografske, kulturno-istorijske i stvaralačke vrijednosti Crne Gore, zatim izabrane turističke agencije, izabrani hoteli, kampovi, autoservisi, vinarije, kao i izabrana turistička domaćinstva u selima i na katunima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × 2 =