Podgorica – Promocija zbirke pjesama “Pet sa pet” Slobodana Ivanovića


U okviru redovnog književnog programa KIC-a “Budo Tomović” u srijedu, 1.novembra biće predstavljena nova knjiga poezije Slobodana Ivanovića “Pet sa pet“. O knjizi će, sa autorom, govoriti Goran Radojičić. Program će se održati u Multimedijalnoj sali od 19 sati.

„Slobodanova nova zbirka poezije suptilno nastavlja svet razvijen i tvoren u „Osobinama“, zaoštravajući odnos prema jeziku multiplikacijom „junaka” koji su u sukobu, ali i međusobnom sadejstvu. Poetski dijalog i obraćanje, lišeno sramežljivosti ili zazora čine ovu zbirku ne raspričanom, već uverljivom i duboko uronjenom u stvarnost“, zapisala je o knjizi spisateljica Ana Marija Grbić.

Slobodan Ivanović rođen je 1988. u Nikšiću. Objavio je tri knjige pjesama: „Adresa sna“ (2010 – Pjesnička riječ na izvoru Pive, Plužine), „Osobine“ (2014 – Knjižuljak, Beograd) i „Pet sa pet“ (2023 – Kontrast, Beograd). Jedan je od organizatora čitanja poezije ARGH u Beogradu. Pjesme su mu prevođene na slovenački i ruski jezik. Uvršten je u antologije Van kutije (Gligorije Dijak, Podgorica, 2009), IDIOT Balkan 1 i 2 (Paraliterarna organizacija I.D.I.O.T, Ljubljana 2014 i 2015), Meko tkivo (Klub A302, Zagreb, 2015), Černogorcy: 8 + 11 + 1 + 9 (Nacionalna biblioteka Crne Gore "Đurđe Crnojević", 2015), Čiji grad: književni protest (Kontrast, Beograd, 2016). Pjesme su mu takođe prisutne u periodici i na brojnim internet portalima. Muzičar je i polu-kompozitor. Živi i radi u Beogradu, gdje prevodi s francuskog i engleskog jezika kao član UKPS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen − sixteen =