Podgorica – Promocija zbirke poezije “Jecaj tišine”


Zbirka poezije Ivane Knežević Minić “Jecaj tišine” biće predstavljena u srijedu, 12.oktobra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 19 sati.

O knjizi ce govoriti: predsjednik Udruženja književnika i umjetnika “Zenit” Milan Rajović, predsjednik Inernacionalne kulturne asocijacije IKA Veljko Veljović, estradni umjetnik i pisac Dejan Dulović, pjesnikinja Savka Gudović Parađina, pjesnikinja Olga Dabović Klikovac i autorka.

U muzičkom dijelu nastupiće Vesna Veki Lazović i Dejan Dulović, a stihove će čitati Slavka Božović, Danijela Šundić, Edita Dautović i Nikolina Mirković.Moderator programa je Darija Dulović Madžgalj.

Ivana Knežević Minić rođena je 1985. godine u Nikšiću. Osnovnu i srednju školu završila je u Nikšiću, kao i Filozofski fakultet odsjek pedagogija. Piše poeziju za odrasle i djecu. Trenutno iza sebe ima zbirku „Kofer čežnje“. Njeni radovi zastupljeni su u raznim zbornicima poezije. Učestvovala je na mnogim književnim susretima, a i organizovala je mnoge kulturne manifestacije. Moderator je mnogih programa, piše recenzije i radi lekturu. Predsjednica je Upravnog odbora književnika i umjetnika „Zenit“ iz Podgorice, kao i član Internacionalne kulturne asocijacije „IKA“. Zaposlena je u JU „Ekonomsko ugostiteljska škola“. Živi i stvara u Nikšiću.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nine − one =