Podgorica – Solistički koncert flautistkinje Petre Lekić


Flautistkinja Petra Lekić iz Bara, studentkinja Univerziteta za muziku i pozorišnu umjetnost u Beču, prirediće solisički koncert u okviru ciklusa “Mladi talenti” u četvrtak, 29.juna, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 20 sati.

Program sa djelima Georga Filipa Telemana (Fantazija br.12 u g-molu), Louvela Libermana (Sonata za flautu i klavir op.23), Karla Rajnkea (Sonata za flautu i klavir “Undine“) i Franka Martina (Balada za flautu i klavir) izvešće u pratnji pijaniste Sima Šiševića.

Osnovno muzičko obrazovanje Petra Lekić je stekla u Muzičkoj školi “Petar II Petrović Njegoš” u Baru u klasi Biljane Dedić. Srednju Umjetničku školu za muziku i balet “Vasa Pavić” završila je u klasi Borisa Nikčevića. Od 2018. godine pohađa studije Univerziteta za muziku i pozorišnu umjetnost u Beču u klasi profesora Hansgeorga Šmejsera, Karin Boneli i Ting-Vei Čena, gdje će od septembra ove godine započeti i master studije.

Dobitnica je značajnih nagrada na međunarodnim i državnim takimčenjima među kojima su: Državno takmičenje Crne Gore (2011), “Davorin Jenko” – Srbija (2013), “Premio Clivis” – Italija (2018), “Miodrag Azanjac” – Srbija, “Emona” Slovenija (2018).

Pohađala je brojne majstorske radionice kod renomiranih profesora kao što su: Marina Nenadović, Ljubiša Jovanović, Katarina Azanjac, Dejan Gavrić, Felix Renggli, Vicens Prats, Karl-Heinz Schütz, Jan Ostry, Janos Balint, Michael Moragues itd. Nastupala je sa Orkestrom mladih Crne Gore i Albanije i “Musikverein St.Pöllten”. Svirala je u zajedničkom orkestru Univeziteta za muziku i pozorišnu umjetnost u Beču i Nacionalnog konzervatorijuma u Parizu. Članca je orkestara “ProArte” i ”Kaiser orchester“ u Beču. Redovno pohađa “Ljetnji kamp za kamernu muziku” na Ivanovim koritima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seven + 19 =