Podgorica – Solistički koncert flautistkinje Rezede Valeeve

Prvi solistički koncert flautistkinje Rezede Valeeve,studentkinje FMU u Beogradu biće održan u okviru ciklusa “Mladi talenti” u poneđeljak, 8.maja, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 19 sati.

Program koncerta činiće djela francuskih autora među kojima su Klod Debisi, Fransoa Born, Pjer Sankan, Pjer O. Feru i Ežen Boce. Umjetnica će nastupiti u pratnji pijaniste Alekseja Kurbatova, a gost koncerta je klarinetista Damjan Begović.

Flautistkinja Rezeda Valeeva je započela svoje muzičko obrazovanje u rodnom gradu Kazanu (Rusija), gdje je završila Muzičku školu br. 5 u klasi Galliuline Elvire. Školovanje je nastavila u Muzičkoj školi u Tivtu, gdje je uporedo pohađala klavir u klasi Isidore Jovićević i flautu u klasi Brune Matijević. Srednju muzičku školu “Kosta Manojlović” je završila u Beogradu u klasi prof. Aleksandra Burkerta. Trenutno studira treću godinu osnovnih akademskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ljubiše Jovanovića. 

Aktivno je učestvovala u brojnim radionicama, školama flaute, ali i majstorskim časovima koje su vodili eminentni flautisti među kojima su: William Bennett, Trevor Wye, Denis Bouriakov, Felix Renggli, Christina Fassbender, Mario Caroli, Erwin Klambauer, Carlos Brunnel, Meila Tomé Pihler, Dejan Gavrić, Matej Zupan, Marina Nenadović, Nataša Paklar-Marković itd. 

Od 2016. je učestvovala na brojnim međunarodnim i državnim takmičenja na kojima je osvajala prve i druge nagrade. Nastupa kao solista i u kamernim i orkestarskim sastavima kao što su Lola klasik, Dečija filharmonija i Beogradski orkestar mladih (BEOM). Koncertirala je na scenama Kolarčeve zadužbine, Beogradske filharmonije, Kombank dvorane, SKC-a, Sava centra, UK Parobrod, Konak Kneginje Ljubice, Jevrejske opštine i dr. Bila je učesnica festivala BUNT, Festum, KOMA i Ljetnjeg kampa za kamernu muziku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 + eight =