Podgoričko kulturno ljeto – Koncert sastava “Quartetto Bermet”


Bogat avgustovski muzički program manifestacije Podgoričko kulturno ljeto nastavlja se koncertom  sastava “Quartetto Bermet” koji će nastupiti u četvrtak 12. avgusta, sa početkom u 21h, u dvorištu Galerije “Risto Stijović”.

“Quartetto Bermet”  oformljen je 2020. godine, u klasi profesora Luke Pakanjele na  Muzičkom konzervatorijumu  “Đuzepe Tartini” u Trstu. Kvartet čine: prva violina Milena Petković (Crna Gora), druga violina  Teodora Kaličanin (Crna Gora), viola  Marina Vranješ (Srbija) i violončelo Kézia Andrejcsik (Mađarska). Jedno od obilježja ovog sastava je kombinovanje različitih kultura i muzičkih iskustava, s obzirom da članice kvarteta potiču iz tri države. Svaka od umjetnica ima veliko iskustvo u solo nastupima, ansamblima kamerne muzike i orkestru.

Kako  članice kvarteta usavršavaju svoje muzičko znanje u Trstu, ovaj sastav je učestvovao na kulturnim dešavanjima i manifestacijama u Italiji, što će biti praksa i u budućnosti.

Repertoar koncerta čine Gudački kvartet No. 6 u f-molu, Op. 80, Feliksa Mendelsona i Gudački kvartet No. 1 u h-molu, Op. 50, Sergeja Prokofjeva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × two =