Poklon knjige od Matice crnogorske


19.09.2022.


NU „Infomont“ iz Budve, između ostalih aktivnosti kojima se bavi, ažurira portal Montenegrina.net, na kojem se već osamnaestu godinu prezentuje crnogorska istorija, umjetnost, kultura, baština… Svih ovih godina cilj nam je bio da pružimo kvalitetnu, objektivnu i tačnu informaciju velikom broju naših pośetilaca. Ispunjavanje tog cilja zahtijeva sigurne izvore iz kojih preuzimamo informacije. Naravno, zar može biti pouzdanijeg izvora od knjiga iza kojih stoje eminentni autori, kao i isto takve izdavačke kuće.

Nedostatak redovnog finansiranja našeg nevladinog udruženja, onemogućava kupovinu neophodnih knjiga. Na svu sreću, svih prethodnih godina uvijek je bilo ustanova i pojedinaca koji su dobro shvatili sa jedne strane situaciju u kojoj se nalazimo, a sa druge značaj onoga što radimo, pa su nam donirali knjige za razne oblasti koje su zastupljene na portalu. Zahvaljujući dobrim dijelom upravo takvim donacijama, portal je izrastao u svojevrsnu digitalnu biblioteku, koja je od strane pośetilaca ocijenjena kao najbolji portal za prezentovanje crnogorske kulture.

Ovih dana, bili smo u prilici da saznamo da je Matica crnogorska u prethodnih nekoliko mjeseci sprovela akciju u kojoj je zainteresovanim bibliotekama, institucijama i ustanovama poklonila veliki broj knjiga njihovih novijih izdanja. Znajući da se radi o veoma kvalitetnim izdanjima, čak neka od njih predstavljaju izdavački poduhvat čime Matica crnogorska nastavlja prepoznatljiv kvalitetan put od svog osnivanja, svakako, ovakvu priliku nijesmo mogli propuštiti. Izdanja Matice crnogorske se većim dijelom odnose na oblasti koje i mi prezentujemo na portalu, pa su i sa te strane za nas posebno interesantna. Veliki broj izdanja obrađuje istorijske ličnosti i periode koji nijesu uopšte ili u dovoljnoj mjeri do sad predstavljeni, pa je značaj ovakvih izdanja nemjerljiv.

Zahvaljujemo se Matici crnogorskoj, na veoma vrijednim izdanjima koja su nam poklonili. Takođe, na veoma korektnoj, ljubaznoj i brzoj komunikaciji koja je prethodila ovoj donaciji.

Ovakve donacije posebno su važne za nevladina udruženja, u situaciji kad nadležno Ministarstvo kulture „veoma brine“ o pomoći i položaju nevladinih udruženja koja se bave prezentovanjem crnogorske kulture.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × one =