Poklon za đake Osnovne škole “Šunjo Pešikan” sa Trešnjeva u Cucama

 

 
 

Poklon za đake Osnovne škole “Šunjo Pešikan”
sa Trešnjeva u Cucama

 

Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“ poklonilo je učenicima osnovne škole “Šunjo Pešikan” sa Trešnjeva  u Cucama  komplete školskog pribora i svesaka povodom početka nove školske godine.

Školske sveske su specijalno izdanje UCS „Krstaš“ i posvećene su, u jednoj verziji Petru II Petroviću Njegošu, a u drugoj crnogorskoj princezi Kseniji Petrović.

Ispred Krstaša školu je posjetio i poklone uručio Nenad Stevović koji je tom prilikom knjigama donirao i školsku biblioteku.

Osnovna škola „Šunjo Pešikan“ sa Trešnjeva u cetinjskoj opštini, može se svrstati među najstarije u Crnoj Gori. Osnovana je 1870. godine i danas je jedina obrazovna institucija na području Cuca. Učenici pored Trešnjeva, dolaze i iz naselja Kobilji do, Bata, Rokoči i Pusti Lisac.

Nastavnici su sa zadovoljstvom prihvatili poziv Krstaša da učenici i nastavnici škole sa Trešnjeva u toku proljećnog raspusta budu gosti crnogorske zajednice u Lovćencu.

Predsjednik Mjesne zajednice na Bati Momo Jovanović je tom prilikom uputio poziv da na sljedećoj manifestaciji ”Cucka jeka” u programu nastupe i članovi Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva “Princeza Ksenija”iz Lovćenca, potomci crnogorskih iseljenika iz Cuca.

 

 

Press služba “Krstaš”
19.09.2012.