Popović – Ćulafić: Osnaživanje crnogorske dijaspore kroz interkulturalizam za zajednički regionalni put ka EU


Dr Ljudmila Mila Popović, v.d. Generalne direktorice Direktorata za interkulturalizam u Ministarstvu ljudskih i manjinskih prava, sastala se u Tirani sa predsjednikom Zajednice Crnogoraca u Albaniji, gdinom Marinkom Ćulafićem.

Popović je istakla važnost da ministarstvo, naročito kroz rad direktorata za interkulturalizam, razvija svoju višu i širu ulogu osnaživanja svijesti javnosti o pravima i doprinosima manjina kako u našoj zemlji tako i naše manjine u drugim zemljama.

Takođe je potencirala saradnju sa Albanijom u ovom domenu i upoznala gdina Ćulafića sa započetim formiranjem mješovite komisije za interkulturalizam sa Sjevernom Makedonijom, što bi itekako bilo potrebno i sa Albanijom kako bismo pozitivno uticali na zajedničku budućnost, da regionalna saradnja bude zajednička snaga na putu ka EU.

Ćulafić se zahvalio direktorici Popović na posjeti i pažnji prema crngorskoj dijaspora, za koju kaže da joj treba još više podrške u svim sferama, a naročito po pitanju stvaranja mogućnosti za učenje i očuvanje maternjeg jezika. Iskazao je spremnost za dalju i bližu saradnju sa Direktoratom za interkulturalizam i sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava ka navedenim preporukama i pozitivnim ciljevima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 − three =