Pośeta Crnoj Gori predstavnika crnogorske manjine u Albaniji


Dana 23. novembra, predstavnik crnogorske manjine u Republici Albaniji g. Marinko Ćulafić je pozvan u Ministarstvo za ljudska prava i manjine u Podgorici, gđe se sastao sa generalnom direktoricom ove institucije gđom. Ljudmilom Popović.

Razgovor je uglavnom bio usmjeren na razmjenu iskustava u oblasti manjina i ljudskih prava i mogućnosti saradnje u budućnosti. Na kraju razgovora, Ćulafić se zahvalio gđi. Popović na toplom i konstruktivnom gostoprimstvu i razgovoru i saglasili se da će uskoro biti održan zvanični sastanak dva čelnika dvije institucije, ministra za ljudska prava i manjine u Crnoj Gori g. Fatmira Gjeke i predśednice Odbora za nacionalne manjine u Albaniji gđa. Konstantine Beziani.

On je istakao i činjenicu da je Crna Gora primjer za sve zemlje Zapadnog Balkana na putu integracija ka EU i poštovanju ljudskih i manjinskih prava.

Śutradan, 24. novembra, Ćulafić je na poziv gradonačelnika grada Bara g. Dušana Raičevića, učestvovao na svečanom prijemu i svečanim aktivnostima povodom 79. godišnjice oslobođenja Bara od nacifašističkih osvajača.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × five =