Pośeta gradonačelnika Ulcinja gradu Elbasanu


Udruženje “Crnogorska Zajednica Albanije”, 25. novembra imala je zadovoljstvo da u gradu Elbasanu ugosti predśednika Opštine Ulcinj, gosp. Aleksandra Dabovića, zajedno sa njegovim šefom kabineta, gosp. Vasom Radovićem. Pośeta gosp. Dabovića, se poklopila sa 109 godišnjicom dana nezavisnosti grada Elbasana od Osmanskih osvajača.

U toplom i prijateljskom razgovoru, gosp. Dabović je dočekan od strane predśednika Opštine Elbasan, gosp. Gledian Latja. Tema razgovora, izmedju ostalog je bila i mogucnost siroke saradnje izmedju ovih opstina u buducnosti. Gosp. Dabovic i gosp. Culafic, ovim povodom, cestitali su predśedniku Opstine Elbasan, Dan Nezavisnosti. Potom oba predśednika opstina, u pratnji predśednika ZCGA, gosp.Ćulafica, posjetili su Etnografski Muzej grada Elbasana.

Takodje predśednik Opstine Ulcinj, imao je duzi razgovor i sa perfektom Okruga Elbasana, koji je ujedno i poslanik u Albanskom parlamentu, gosp. Klevis Dzodzi, gdje su izmedju ostalog naglaseni, mnogo dobri odnosi, izmedju Crne Gore i Albanije.

Potom se gosp. Dabovic susreo sa predstavnicima Crnogorske manjine u Albaniji. Predśednik ZCGA gosp. Marinko Ćulafic upoznao je prvog čovjeka Ulcinja, sa novim dvogodisnjim programom rada Udruzenja, problemima crnogorske manjine u Albaniji, i mogucnostima saradnje u buducnosti u okviru aktivnosti itd.

Poslije sastanka, zajedno su pośetili crkvu Svetog Nikole u selu Selcan, staru 500 godina, đe se nalazi i najstarija Ikona Dukljanskog kneza Vladimira u citavom regionu Balkana.

Na kraju, gosp. Dabovic je pośetio Sveti Manastir Dukljanskog kneza Vladimira u selo Sijon u blizini Elbasana, gdje je toplo i prijateljski docekan od strane Oca Irineja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve + one =