Pošta Crne Gore – Takmičenje za najljepše pismo


Počelo je Takmičenje za naljepše pismo 2023. Pošta Crne Gore poziva učenike osnovnih škola u Crnoj Gori da napišu pismo i osvoje jednu od vrijednih nagrada. Ovaj popularni literarni konkurs, koji je segment Međunarodnog takmičenja za najljepše pismo Svjetskog poštanskog saveza, Pošta Crne Gore godinama organizuje uz nesebičnu podršku Ministarstva prosvjete.

 Ovogodišnja tema Takmičenja je: „Zamisli da si super heroj čija je misija da sve puteve na svijetu učini bezbjednijim za djecu. Napiši pismo nekome i objasni koje super moći su ti potrebne da ostvariš svoju misiju.”

Pošta Crne Gore obezbjeđuje nagrade za pobjednike na nacionalnom nivou i to: autor najboljeg pisma dobiće električni trotinet, učenik čije pismo osvoji drugo mjesto biće nagrađen digitalnim fotoaparatom i autor trećerangiranog rada osvojiće pametni sat. Tradicionalno, Pošta učenika čiji rad zavrijedi specijalno priznanje nagrađuje biciklom.

Pravo učešća na Takmičenju imaju učenici osnovnih škola, djeca do 15 godina.

Takmičenje će biti završeno 31. marta 2023. godine, do kada sve osnovne škole u Crnoj Gori Pošti treba da dostave po tri najbolja rada iz škole, na adresu:

Pošta Crne Gore

Za literarni konkurs

Ulica slobode br. 1

81000 Podgorica

Najbolje radove iz svih škola pregledaće stručna Komisija imenovana od Ministarstva prosvjete. Komisija će odabrati četiri najbolja rada na nacionalnom nivou i izdvojiti još šest naročito uspjelih radova koji će dobiti posebnu Pohvalu. Najbolje pismo Pošta Crne Gore će prevesti na engleski jezik i proslijediti Svjetskom poštanskom savezu na Međunarodno takmičenje za najljepše pismo do 5. maja 2023. godine.

Detaljnije informacije dostupne su na sajtu www.postacg.me.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × five =