Pozorišna tribina: O režiji, pisanju i produkciji u Crnogorskom narodnom pozorištu


Studijski program Drama i pozorište Fakulteta dramskih umjetnosti u susret prijemnim ispitima i u saradnji sa Crnogorskim narodnim pozorištem organizuje program pod nazivom POZORIŠNA TRIBINA: O režiji, pisanju i produkciji, 14. maja sa početkom u 19 h u Press sali pozorišta.

Učesnici na tribini su prof. Radmila Vojvodić, prof. Mr Janko Ljumović i mr Aleksandar Radunović.

Serijal pozorišnih tribina Fakultet dramskih umjetnosti organizuje u namjeri da animira zainteresovanu javnost za studije i stvaralaštvo u polju dramskih umjetnosti. Važan segment socio-kulturnog lanca pozorišta predstavlja sistem visokog obrazovanja unutar koga se stiču znanja i vještine za stvaralaštvo i koji predstavlja ulaznicu za svijet umjetničkih profesija. Taj svijet počiva na autorstvu dramskih pisaca i reditelja i kreativnosti producenata da sa svim ostalim akterima unutar umjetničke produkcije razvijaju pozorišnu umjetnost i grade pozorišni i kulturni sistem. Učesnici tribina su profesori i saradnici sa Fakulteta dramskih umjetnosti. Tribina kao prostor razgovora je i poziv svima koji razmišljaju o studijama pozorišne režije, dramaturgije ili pozorišne produkcije da ispričaju svoju priču i upišu FDU na Cetinju.

Ulaz je slobodan, a publika se o aktivnostima Crnogorskog narodnog pozorišta može informisati putem veb sajta www.cnp.me, na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i Viber kanalu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × three =